top of page
Search
  • Writer's pictureAimee Aalbers

De trend kleiner wonen; Hoe richt je sfeervol in?

Als je een kleine ruimte gaat inrichten is het goed om te bedenken dat lichte kleuren een ruimte vaak groter doen lijken. Kies voor een lichte vloer en een lichte muur of juist voor een donkere muur, hiermee creëer je een knusser effect.


Bekijk ook goed hoe je de planken van je vloer gaat leggen. Leg de planken in de lengte om de ruimte langer te doen lijken of juist in de breedte voor een optisch bredere ruimte. Of kies voor een visgraat vloer voor een ruimtelijk effect!


Kies voor multifunctionele meubels. Denk aan bijvoorbeeld een wandkast met een uitschuifbaar bed, zo benut je de ruimte optimaal. Probeer ook in de hoogte te gaan werken doormiddel van een wandrek of losse wandplanken.


En als laatste, zorg ervoor dat je ruimte één geheel is. Je bent al snel geneigd om in hoekjes te gaan denken maar je kunt er juist voor kiezen om er één geheel van te maken. Zo zorg je voor een ruimtelijk effect. Zorg dus dat je accessoires uitzoekt met dezelfde kleuraccenten als je kleuren op de muur en meubels.

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page